Det här är jag

Jag gör skillnad!

Jag är uppvuxen i en företagarfamilj i Ljungskile och jobbade för mina föräldrar i deras spel-, glass- och godisbutiker (som mest 7 st!!) och deras restaurang Fulla Segel under hela min uppväxt. Efter studenten läste jag till idrott- och friskvårdspedagog och hade sedan förmånen att under 12 år vara idrottsutvecklare för SISU Idrottsutbildarna & Västsvenska Idrottsförbundet (numera Västra Götalands Idrottsförbund) Ett fantastiskt arbete där jag gjorde skillnad för idrotten i Västsverige! Januari 2012 påbörjade jag en ny episod i mitt yrkesliv genom en tjänst som projektkoordinator för Ljungskile Företagarförening och Uddevalla Näringsliv, tjänsten innebar att jobba med näringslivsutveckling i dessa två oberoende medlemsägda organisationer. Jag skapade medlemsnytta genom att bl.a. genomföra medlemsaktiviteter, driva fokusgrupper, vara projektledare och konferencier på galor, moderator på frukostmöten och lobba för viktiga frågor gentemot kommunen och politiken. Efter ett par år utsåg styrelsen mig till VD. En spännande och lärorik tid som verkligen utvecklade och utmanande mig samt gav mig ett brett och väl inarbetat nätverk.

Men…..drömmen om att driva eget har egentligen alltid funnits där, frågan har bara varit inom vad?
Under en bilresa med familjen hem från norska Hafjell våren 2016 kom blixten som från en klar himmel. Moderator, konferencier och projektledning – det är ju det jag skall göra i mitt alldeles egna företag! Sagt och gjort, jag åkte hem och sa helt enkelt upp mig från den fasta och trygga tillvaron för att testa mina vingar. Sedan 1 september 2016 gör jag det som jag verkligen brinner för och tror på i mitt företag Jessica Barck makes a difference AB.

Jag har förmånen att ha flertalet förtroendeuppdrag, ett kvitto i all ödmjukhet på att jag gör skillnad. Jag sitter som ledamot i styrelsen för Coop Väst och Coompanion Fyrbodal samt är huvudman i Sparbanksstiftelsen Väst. Jag har också under 13 år i början på 2000-talet (11 år som ordförande och 2 år som utbildningsansvarig) varit verksam i styrelsen för Ljungskile Gymnastikförening (numera Club Active) och 2 år i Uddevalla Sports Club.

Min familj och vänner är oerhört viktiga för mig, även träning och hälsa är betydelsefulla faktorer i mitt liv. Jag lever med min man Joakim, som funnits vid min sida i 23 år (!) och våra barn Wilma 17 år och Oscar 12 år i Ljungskile. Ett Ljungskile som ligger oss otroligt varmt om hjärtat! äLSKa!  Jag samlar energi genom att vara med min familj eller att ta en löprunda längs havet eller i skogen. Min idrottskarriär har jag haft inom gymnastiken där jag var tävlingsgymnast för GF Kroppskultur (numera Uddevalla Gymnastik och Parkour) Min träning, just nu, består främst av löpning och gym. Jag har deltagit i ett flertal lopp bl.a. Köpenhamn Marathon 2016. En fantastisk upplevelse! Mitt nästa stora sportsliga mål är Ecotrail i Stockholm 15 juni, där jag skall springa 45k på vackra stigar genom naturreservat längs med stränder och förbi slott innan målgång på Djurgården. Jag är även en aktiv idrottsmamma och fyller mina vardagkvällar och helger med körning och hejarop på barnens aktiviteter som just nu är fotboll, golf och dans.

Mina kärnvärden är personligt – passionerat – engagerat och jag skulle säga att det genomsyrar allt jag tar mig för såväl privat som i mitt yrkesliv.

Var rädd om dig!
/Jessica